東京$480日租露營車 5大注意事項





【籽想旅行】
記者是露營愛好者,今次記者租了一架Hymercar Ayers Rock德國製的4人露營車3日,有香港私家車牌(1號)就揸到,平日日租27,000日圓(1,920港元)。這部露營車像一間移動的迷你屋,設施一應俱全,沖涼、睡眠、煮飯、休憩也在車廂內進行。車尾是一個接叠式的雙人床,採用軟身床褥、床下有足夠空間擺放行李。擋風玻璃設有拉簾,晚上入睡也不怕漏光。另一張雙人床在車頂,要自行組合爬梯上,並附有透氣天窗。4個人住每人平均480港元就可以瞓一晚,隨時抵玩過住酒店,不過租車有5大事項,要特別注意。

《果籽》栽種品味,一籽了然。

26 Replies to “東京$480日租露營車 5大注意事項”

  1. 諾言

    垃圾, 唔識介紹咪介紹啦…
    講埋啲白痴嘅大便梗係可以去啦, 講嘢懶係好尊重人哋唔化咁,勁on9. 信你一成雙目失明

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *